Sta op tegen armoede!

#samen_voor_elkaar

Wie zijn wij?


Wij zijn ook wel bekend onder de naam samen voor elkaar. Deze naam is jaren geleden al ontstaan. Wij staan op tegen armoede! 

Al sinds 2013 doen wij kleine projecten om mensen die in armoede leven te ondersteunen. We zijn momenteel bezig met een groter project. We strijden tegen menstruatiearmoede. We realiseren MUP (Menstruatieproducten Uitgifte Punten) bij ons in de regio (Bollenstreek, Haarlemmermeer, Haaglanden) en onderhouden deze punten.
Mensen die geen geld hebben om menstruatieproducten te betalen, kunnen hier dan gratis aan hun producten komen.
We vinden dat iedereen die menstrueert toegang zou moeten hebben tot hygiëne en menstruatieproducten. We vinden het dan ook zorgwekkend dat 1 op de 10 aangeeft geen geld te hebben voor dit soort producten. Deze mensen zitten elke maand noodgedwongen thuis of lopen met toiletpapier in hun broek rond omdat ze gewoonweg niets beters hebben.
Iets natuurlijks zoals menstruatie mag niemand beperken in het dagelijks leven op deze manier. We strijden er voor dat er steeds meer MUP komen, waar deze producten vrij verkrijgbaar zijn voor de mensen die dit zelf niet kunnen betalen.
Maak menstruatiearmoede bespreekbaar!

Missie/Visie/Doelen
Onze werkwijze
Wie zijn wij?